fbpx

Våren 

Våren är en fantastisk tid på året, en tid av riktig firande av naturen. Dennes livsbekräftande skönhet är särskilt imponerande på morgonen, före solklara, ljusa dagen gör sitt intågande över världen.

Våren har kommit även till min hemstad Stockholm. Det är lättare att andas, den friska vinden och solen gläder mig igen med sitt leende. Jag ler tillbaka till de eftersom jag älskar denna årstid. Naturen kommer till liv och förbereder sig för nya prestationer.

På våren blir allt på något sätt fantastiskt och annorlunda än förr. Varje dag blir till en liten saga. Jag går upp tidigt på morgonen och går genast ut på gården och upplever stor andlig glädje, för våren ger sin värme och vill att den ska omfamna var och en av oss. Varför är jag så glad?

Jag glädjas av nya livet. En speciell leende atmosfär fyller luften. Så på morgonen proklamerar våren sin seger över vintersömn och förtvivlan. Naturen är i början av en ny livs cirkel.

Träden är fortfarande våta och utan grönska, men snart kommer unga löv att dyka upp från de svullna knopparna. I de öppna områdena längs parkvägarna visas det första gräset redan. Väldigt snart kommer det att finnas vårblommor på gränderna.

Så snart vårsolens första strålar börjar lysa upp himlen kommer jorden till liv. De sömniga träden, på vilka de ömma, fortfarande klibbiga bladen just har dykt upp, prasslar glatt. De verkar viska om hur bra de sov och hur underbart det är att vintern är över. Kastanjer och popplar sträcker sina grenar upp efter att ha sovit. Pilar och björkar, dekorerade med örhängen, svänger försiktigt, som om de dansar, som blygsamma unga damer. Unga lönnträd sträcker sig till linje, som soldater i morgonformationen. De möter vårsolen med särskilt allvar och seriositet. Så kommer våren till min favoritstad.

Särskilt och lite mer speciell gillar jag när persikor och päron blommar i min trädgård – deras blommor är rosa och de sticker ut från de andra träden. Fåglar sjunger och kvittrar överallt. På våren är allt omkring mig fyllt med färger, ljud och dofter och jag känner mig glad i mitt hjärta och själ.

Vårmorgon i staden börjar vanligtvis med att gatorna städas, nya träd planteras och blomsterbäddar läggs ut i parker, torg, framför stora butiker. Och människorna på gatorna förändras också. De är ljust klädda, går mer, till och med ler oftare, tydligen, eftersom varma vädret nöjer, den milda solen skiner och viktigast av all t -du behöver inte bära tunga kläder och skor. Våren inspirerar alltid konstnärer att skapa konstnärliga mästerverk. Hur trevligt är inte faktum att nu kan alla ta fram en kamera och fotografera vårens skönhet. Men det viktigaste är att behålla vårstämningen i din själ under hela året!

Du vill kanske läsa också