fbpx

Hur ska sovrummet inredas enligt Feng Shui Systemet

Hemstädning Skärholmen

Sovrummet är en av de viktigaste platserna i bostaden. Här vilar vi, slappnar av, återhämtar oss, engagerar oss i våra hobbyer och spenderar fritid, så frågan om inredning och planering av sovrummet samt bostaden i sin helhet, bör vi i synnerhet ta på allvar. Idag vill vi erbjuda inblick på sovrummets utformning och inredning enligt den antika vetenskapens om harmoni – Feng Shui synpunkt.

I enlighet med Feng Shui tro, finns det tre typer av energi i sovrummet: Yin, Yang och Qi.

Ying är den energi som speglar den feminina och i inredningen visas den i pastelltoner, ljusa färger samt mjuka texturer. Yang är en källa till manliga energin som uttrycks i mörka toner och symboliserar stabilitet, sinnets skarpa och beslutsamhet. Det finns fortfarande den tredje, och i själva verket den viktigaste energin – Qi. Den är en källa till vitala energin och kraft. Inget levande väsen i världen lever utan Qi, så det är väldigt viktigt att inte störa dess cirkulation. Annars kommer ens liv vara harmoni och allt runt om kring kanske inte fungerar på bästa sätt. Därför är det mycket viktigt att följa Feng Shui råden och balansera de två starka källorna Yin och Yang samt den bräckliga – Qi.

Härefter kommer vi titta på de grundläggande tekniker och regler för att harmonisera utrymmet runt om med hjälp av feng Shui.

Valet av sovrummet i bostaden

Om du har en stor bostad och det finns möjlighet att välja sovrummet mellan flera rum, rekommenderar vi att först fundera och bestämma vad du vill ha ifrån ditt sovrum. Eftersom valet eller placeringen av sovrummet i förhållande vädersträckan förändrar kraftigt helhets aura och atmosfär som kommer att råda i sovrummet.

Hur ska sovrummet inredas enligt Feng Shui Systemet
Sovrummet mot Syd – tillbringar romantik och passion, i den södra delen av bostaden är den starkaste stimulansen av intima relationer. Så om önskan av att hetta till privata livet finns, kommer ett sovrum mot Syd att vara behjälplig.

Den Sydöstra riktningen har en gynnsam effekt på det materiella och bidrar till penningflöde samt framgångsrikt affärsliv.

Däremot Sydvästra riktningen är olycklig i alla fall, eftersom där finns den rastlösa energin som bubblar upp och leder till sömnstörningar eller sömnlöshet samt kan till och med orsaka ångest och spänning.

Ett sovrum i Norr anses vara en av de bästa lösningar eftersom den riktningen garanterar lugn och djup sömn, avkoppling och återhämtning. Den är inte riktig lämplig för alltför lugna människor.

Den Nordöstra riktningen för sovrummet är för mycket stimulerande av Qi-energi. För personer med sömnstörningar samt hög stressnivå är Nordöstra riktningen inte alls lämpligt. Den kommer bara göra saker värre. Om du har neurologiska problem, sömnrubbningar eller liknande bör du vara mycket försiktig med valet av sovrum och följa Feng Shui råd noggrant.

Nordvästra sidan är väldigt lämplig för ett moget par som har varit gifta länge har god hälsa och goda familjerelationer. Sovrummet i Nordväst hjälper till att stödja en redan harmonisk familj.

Den spännande energin av Öst är bäst lämplig till nygifta och unga par eftersom det kommer att mata dem med sin ohämmade energi, vilket ger dem styrkan att erövra nya horisonter, målmedvetenhet och bidra till personlig och social utveckling.

För dem som vill stärka romantiska relationer i familjen eller med sin partner rekommenderar vi att välja sovrummet i Väst. Det hjälper att stärka personliga relationer dock hjälper inte alls att locka ekonomisk framgång och fördelar.

Sovrummets färger

Enligt Feng Shui anses det att det är bäst att väggarna är utförda i ljusa pastelltoner som är förenliga med Yings energi, vilket i sin tur ger lugnet och balans.

Pastelltoner tillhör en väldigt bred färgpalett och nyansering: mjölkvit, beige, persika, ljusgröna, lila, ljusrosa, syrenlila, ljusblåa toner.

Självklart är valet väldigt individuellt, men om man nu har bestämt sig för att tillgripa Feng Shui, försumma inte dessa tips. Man bör ta valet av sovrummets färgpalett med försiktighet och åtanke.

| Hur ska sovrummet inredas enligt Feng Shui Systemet
Manliga Yang energi uttrycks i ett mörkt färgschema och som motsats till Ying, kommer det inte vara lugnande, tvärtom uppiggande. Därför ska man vara försiktig med mörka toner och färgglada toner — de bör användas i små mängder: i inredning, sängkläder, dekoration.

Av ovanstående kan vi dra slutsatsen – vill man vara energifylld och pigg, använder man mörka och färgglada toner i inredningen och vice versa — lugnet — används mer ljusa, pastelltoner och färger.

Nu ska vi analysera betydelsen av varje färg enligt Feng Shui.

Yin färger:

Vit färg. Symboliserar lugnet, renhet och balans. Denna färg frigör sinnet från aggressiva impulser och skapar en känsla av lugn och nöjdhet.

Blå färg. Reflekterar det ideala tillståndet av meditation. Mörka nyanser av blått bidrar till öppningen av de inre kanalerna av mänsklig visdom. Dessutom representerar blå — havet och himlen – naturens färger.

| Hur ska sovrummet inredas enligt Feng Shui Systemet
Lila färg. Symboliskt anses denna färg vara den sista i färgpaletten. Det representerar medvetenhet om livssituationer, vilket i sin tur bidrar till andlig harmoni och fullständig fysisk läkning av en person.

Svart färg. Det anses vara en symbol för pengar och inkomst. Den kan användas om du vill uppnå makt eller framgång i din karriär.

” Yin färger bidrar till motivation och stimulering. De fyller dig med entusiasm och energi.”

Yang färger:

Gul färg. Representerar sol vilket innebär att den stimulerar energi i människokroppen. Gul färg lockar glädje och vänlighet, fyller med positivitet. Man ska tänka på att ett överskott av denna färg kan orsaka spänning och nervositet.

Orange färg. Hjälper till att formulera och uttrycka tankar, stimulerar hjärnan. Under påverkan av denna färg ökar kreativiteten och koncentration.

Yang färgerna inkluderar också rött, guld och vinrött. De representerar lycka, pengar och romantik.

”Dessa färger bidrar till förverkligandet av grundläggande mänskliga instinkter.”

Hur ska sovrummet inredas enligt Feng Shui Systemet
Möblering av sovrummet

Naturligtvis, inte bara enligt Feng Shui, huvudplatsen i sovrummet upptas av sängen. Och vart den kommer att stå, kommer att avgöra mycket. Den perfekta sängen är en liten säng av standardstorlek utan skarpa hörn, det vill säga med rundade hörn av huvudgaveln och fotgavel. Vad betyder “liten säng”? – Vi menar inte liten i storleken, Det är bara det att Feng Shui tycker om stora eller rätt sagt gigantiska sängar. Vad gäller de rundade hörnär detta nödvändigt för fri rörelse av Qi-energi. Annars kommer den att fastna vid de skarpa hörnen på möblerna och på det sättet vara svagare i sin styrka.

Feng Shui tror också att inuti eller under sängen, om det finns en linnelåda, kan endast sängkläder lagras då kläder och ytterkläder bär alldeles för många energier som kommer att förstöra den positiva Qi i din säng.

Låt oss nu prata om att placera en säng i ett rum. Sova med fötterna mot dörren och / eller huvudet mot fönstret får man inte. Bäst är att placera sängen med huvudgaveln mot väggen, så att det finns ett fönster till höger av sängen och väggar framför och bakom. Huvudgavelns kontakt med väggen ger dig en lugn, djup sömn.

Det är också tabu för en säng att stå på en plats där dörren och fönstret möts eller är bredvid och skär på varandra. Då kommer man att sova i ” passagen” av energier, både bra och dåliga, och därför kommer de att passera genom den sovande. Om möjligt, placera sängen så långt bort från dörrarna som möjligt och håll dem stängda för att förhindra att energi kommer in i sovrummet från andra utrymmen. Detta är särskilt viktigt när det finns många människor i bostaden.

Feng Shui accepterar inte överbelastning av privata utrymmet med saker som helhet. Den insisterar på att man har endast de mest nödvändiga saker och råder att regelbundet frigöra hemmet från skräp och alla onödiga saker. Detta gäller även sovrummet, precis som i hela bostaden. Där borde det bara finnas de saker och möbler som du använder: en säng, en garderob, ett par nattduksbord, lampor och en byrå. Välj möbler med mjuka rundade former, av den anledning som redan beskrivits ovan.

Hur ska sovrummet inredas enligt Feng Shui Systemet
Feng Shui rekommenderar också att hålla allt i slutna lådor, igen för fri rörelse av Qi-energi. Som du kanske har märkt, stör alla skarpa och utskjutande former flödet av Qi, så de undviks bäst.

När det gäller elektronik eller tekniska lösningar har den en förödande effekt på din sömn, liksom på harmoni av energier i sovrummet. Och även om du är i ett annat rum, men på ett avstånd av mindre än en halv meter, kommer alla hushållsartiklar att skingra positiv Qi. Vi rekommenderar att du tittar på TV i vardagsrummet eller i köket och skyddar därmed sovrummet mot negativa effekter.

Inredning och tillbehör i sovrummet

När det gäller inredning och tillbehör rekommenderar Feng Shui att maximera flöden av kärlek och romantik. Detta kan uppnås med att par figurer, statyetter, tavlor eller bilder med människor i par eller djur par sätts i sovrummet. Röda och rosa ljus i obegränsade mängder är idealiska för sovrummet, liksom en doftlampa med olika oljor.

Feng Shui förbjuder kategoriskt att hänga en spegel i sovrummet, särskilt framför sängen. Detta kommer att bryta alla korrekt konfigurerade energiflöden.

Det är också förbjudet att hålla några levande varelser i sovrummet – börja från blomkrukor till papegojor och gnagare, eftersom de kommer att ta bort Qi: s vitala energi från sovrummets invånare.

Att följa reglerna för Feng Shui är inte så svårt som det kan tyckas. Det viktigaste är att välja rätt plats för sovrummet i sig, likaväl som för sängen. Överflöda inte sovrummet med alldeles för många grejer, håll den stängd för främmande människor. Alla dessa regler kommer att förvandla ditt sovrum till ett mysigt och lugn oas för söta drömmar.

Du vill kanske läsa också