fbpx

Flyttstädning, rent praktiska tips.

Flyttstädning Hägersten

Den doften som finns i luften är något helt magiskt! Är det regn… gräs… eller blommor som har den där ljuvliga, söta och så tagande doften? Sommar. Bästa tiden på året enligt oss många. Sakta men säkert gör sommar intågande över vårt avlånga land. Det är tiden för semestrar, barnens slappa dagar hemma med familjer, hundens bästa baddagar och kattens latande. Husvagnar, båtar, husbilar syns alltmer på vägarna och sjöar med putsade rutor och nya uppsättning av däck samt åra redo att övervinna väg och vatten.

För de flesta av oss är det rekreationstid till skillnad från de som går spända, förväntansfyllda, nervösa, lite skrämda, men nyfikna som aldrig förr! Det har blivit dags att flytta! Vi har väntat, längtat, frågat, tänkt och gått igenom påfrestande stresstiden. Det är inte alls lätt att komma ihåg allt som ska göras, fixas, ändras, läggas till och läggas om. Då en utav vår kollega har precis gått igenom denna spännande tid, tänkte vi berätta lite om vad ska man komma ihåg att göra inom flytt processen.

Givetvis, allt börjar från att skaffa boende och skriva på alla nödvändiga avtal. När det är klart och ni har skaffat en boende, ska man komma ihåg att göra anmälan att ändra folkbokföringen och det ska göras i god tid innan för att undvika onödiga missförstånd och ännu mer stress utöver det som redan finns.

Efter första stora moment med bostadshyra, köp, försäljning eller byggnation är klar, kan man börja planera själva flytten. Man ska komma ihåg att hela flyttprocessen ska avslutas med flyttstädning.

Medan man skaffar alla flyttkartonger, packningsmaterial och ordna med själva flytt styrkan som ska göra de tunga lyft, måste man hålla i åtanke att det finns många saker att fixa runt om kring. Härefter kommer vi påminna er om några av de.

 – För hyresbostäder är det viktigt att återställa bostadens ytor till original eller ursprungsskick. Har man haft ett badkar i badrummet och den har utbytts mot en duschkabin utan Hyresvärdens vetskap, ska badkaret sättas tillbaka och duschen demonteras. Har man målat tapetserade väggar, ska tapeten återställas. Alla hål som har gjorts i väggarna för att hålla tavlor, hyllor, byråer och skänkar ska sättas igen och vid behov målas över med den kulör som fanns vid dagen när ni flyttade in.
 – För bostadsrätter och privatägda bostäder gäller mer flexibelt system av överenskommelse mellan Säljare och Köpare.

Om ni bestämmer er att anlita ett företag som ska utföra er flyttstädning i Stockholm är det viktigt att ta reda på vad som ingår och inte ingår i flyttstädningen. Fönster ska putsas på samtliga sidor och öppnas upp om de är öppningsbara. Vem ska ta hand om avlopp, ventilation och städningen av balkong eller uterum? Kommer förrådet grovstädas eller fin städas? Vad gäller för tvätt av väggar och tak? Ska man stänga av kylskåp och frys själv eller detta kommer bli gjort av anlitade företaget? Kommer hushållsmaskiner och alla kvarstående vitvaror att städas ur eller inte? Måste bostaden vara tom eller kan det vara möblerad vid flyttstädningen?

Många saker ska falla på plats och vara ordnade innan man ska flytta. Det bästa rådet är att ta en dag i början på hela flyttprocessen och skriva planering, budget samt ta reda på vem ska utföra vilka delar för just din flytt.

Kunnig, väl utbildad och erfaren personal av Eco Städ i Stockholm AB står alltid redo för att hjälpa till med olika typer av städningar. Du som kund kan alltid nå oss på [email protected] och få en individuell anpassad offert inom 2 timmar. Likaså är ni välkomna att ringa oss och få mer information om hemstädning, flyttstädning, storstädning och fönsterputs. Kontaktuppgifter hittar du här: https://ecostadstockholm.se

Vi önskar er en fantastisk sommar, härlig semester och för de som flyttar – lycka till med flytten och välkomna till Nya Hemmet!

Du vill kanske läsa också