fbpx

10 tipser i badrummet

Hemstädning Sollentuna

Dela en tandborstmugg med någon.

Det är lika bra att byta tandborste ibland, särskilt när du blir sjuk. Att dela en mugg med en tandborste med någon är inte det bästa alternativet. Detta gör att bakterier kan spridas från en borste till en annan. Det är som att använda samma tandborste. Och om det pågår , så rengör din mugg, åtminstone tre gång per vecka

Eller dela en handduk för att torka händerna.

Det här är inte bra, för handduken blir blöt – ja – och blir en grogrund för bakterier. Du vet inte heller om någon har använt en handduk i ansiktet eller munnen eller …. Att separera dem är toppen.

Lämna en rakhyvel i duschen.

Det är mycket vanligt. Men om du lämnar hyveln för länge kommer den att vara full av bakterier och så småningom rosta. Rakning med dem kan vara mycket farligt. Placera dem istället på papper och använd ofta bakteriedödande medel.

Så att tvålen är i handfatet utan hål.

Naturligtvis trevligt, men det är viktigt att det finns hål i tvålen. Haha, rim … Tja, det är som en kruka för bakterier att växa – även på tvål. Använd ett med hål eller ersätt på flytande tvål istället.

Undvik att byta duschdraperi ofta.

Det här är inte värt att tänka på. Men om spår i form av svarta prickar börjar dyka upp på gardinen. Häng nytt!Eller städa upp ordentlig dessa.

Använd en tvättsvamp i mer än tre månader.

Luffar lockar många bakterier i tvättsvapm. Delvis från din kropp, men också från allt i badrummet. En av de största bovarna till acne på kroppen!! Byt dem minst en gång var tredje månad och rengör alltid!

Ta ett bad i ett orent bad.

Särskild på vintern trevligt att hoppa i ett bad Men att vara i ett orent bad är som att ligga i ett bad av bakterier. MRSA sprids ofta genom badet. Tips: Torka ditt bad en gång i veckan, särskilt innan du kastar dig ner i det. Badskum skyddar inte mot bakterier!

Använd samma badmatta för länge.

Ett riktigt bakteriefokus i badrumsmattan. Det lockar olika bakterier såväl som hår och liknande. Om du har ett sår på benet är det möjligt att det smittas. Tvätta mattan eller rengör den om den är på plats.

Att Låta något som legat i ett ostädat badrum röra ditt ansikte.

Smink lämnas ofta direkt vid sinken. Men nästan all smink, och särskilt tandborstningsverktyg, är bra för att locka bakterier i ett smutsigt rum. Om du låter dem röra vid ditt ansikte finns bakterier i ditt ansikte. Bokstavligen. Rengör diskbänken ordentligt och placera den på papperet om du sätter på en borste.

För många handdukar på en torktumlare.

Detta känns vanligtvis. Och när du hänger handdukar ovanpå varandra torkar de inte ut utan blir istället en plats där bakterier älskar att vara. Låt varje handduk hänga separat och tvätta maskinen efter två användningar.

Du vill kanske läsa också