fbpx

Golven kommer alltid sist

Städningen ska alltid ske uppifrån och neråt. På det sättet damm och smuts lägger sig och efter man har avslutat städningen med golvtvätt, blir hemmet skinande.
Egen teknik och oväntade städhjälpmedel
• Gammalt lakan kan leva länge! Riv eller skär den i medelstora fyrkanter – vips så är städdukar färdiga!
• Polerings vante som används på din bil kommer att vara lika behjälplig på din inredning av rostfritt stål.
• Slaskigt väder ute gör dig trött på ständigt slask i hallen? Diskunderlägg funkar lika bra för slaskiga skor som för disk.
• Luftavfuktare kan vara krånglig och ganska dyr historia. Ställa ut en skål med vatten på varje fönsterbräda tar bara några sekunder. Dammen fångat och andningen lättare!

Sladdar och kablar i styr

Sladdar och kablar liggandes på golvet drar till sig mycket damm. För att undvika det och underlätta städningen – sätt fast kablar med hjälp av kabelfäste, clips eller kanal.

Använd mycket krokar och gör-det-själv metoden.

Kaotiska lådor? Berg av väskor i skåpet? Skor som står på varandra? Krokar och gamla kartonglådor kommer till hjälp! Krokar i skåpet är mycket användbara för att hänga väskor, bälten och små saker. Kartonglådor fungerar på samma sätt som lådinsatts och dessutom kan enkelt förvandlas till konstverk. Ge dina lådor en face-lift!

Inomhus tofflor, utomhus – skor.

För att dammen ska stanna där de är och inte ”gå runt” tillsammans med er – använd skor utomhus och tofflor inomhus.

Fläckarna

Soffa, madrass, sängkläder eller privata kläder har fått fläckar? Galltvål hjälper allt! Först och främst, kom ihåg att behandla fläcken så snart som möjligt. Ju längre man väntar, ju svårare det blir att få bort fläcken. Galltvål är ekologiskt alternativ till kemikalier.

Små fix.

Alla har någon gång haft en känsla att man har för många saker eller för lite tid och energi att göra något. Små fix hjälper att få bort känslan och hålla hemmet i ordning. Ta hand om disken direkt när det finns något att diska eller medan maten står på kok. Vik plädar och täcken istället att bara kasta de över soffan. Lägg inte kläder på stolen eller sängkanten, lägg de i skåpet, tvätten eller byrån.

Att städa kan kännas tråkigt men det behöver inte vara så. Lyssna på favoritmusik, gör om städningen till ett enklare träningspass eller egen tid för att samla tankar. Varje sätt är unikt och bra sätt!.

Du vill kanske läsa också